Blaren voorkomen tijdens sporten

Blaren voorkomen tijdens sporten

Heb jij tijdens het trainen vaak last van blaren op je voeten? Ook al ben jij een doorgewinterde lange afstandsloper? Dan ben je vast benieuwd hoe je een blaar op je voet kan voorkomen. 
Waarom gripsokken tijdens voetbal? Lezing Blaren voorkomen tijdens sporten 2 minuten Volgende Gripsokken voor iedereen

WAT TE DOEN TEGEN BLAREN TIJDENS HET SPORTEN? 

Heb jij tijdens het trainen vaak last van blaren op je voeten? Ook al ben jij een doorgewinterde lange afstandsloper? Dan ben je vast benieuwd hoe je een blaar op je voet kan voorkomen. Met de gripsokken van Fitsockr kan je een blaar onder je of op je voet voorkomen.  

HOE ONTSTAAT EEN BLAAR? 

Een blaar moet je zien als een natuurlijk pleister. Het is een airbag gevuld met vocht om de beschadigde huid te beschermen en de kans te geven om te herstellen. Het is dus als ware een kussentje die twee dingen doet. Blaren ontstaan voornamelijk door wrijving of te veel druk op de huid. Blaren kunnen al ontstaan bij een korte training waarbij je ongemakkelijke of slecht passende schoenen draagt. Door de constante druk of wrijving leidt uiteindelijk tot het loslaten van de opperhuid. Het is dus belangrijk dat je de buitenste laag van de huid hiertegen beschermd. Ook vochtige of zweet voeten kunnen ervoor zorgen dat je last kan krijgen van blaren.  

BLAREN VOORKOMEN  

Je kunt blaren voorkomen door bijvoorbeeld goed zittende sokken te dragen.  De sokken van Fitsockr zitten strak en hebben geen naden, waardoor er geen plooitjes ontstaan. Dit heeft als voordeel dat er minder wrijving op je voet is wat de kans op blaren afneemt. Ook is het belangrijk op je schoenen in de te lopen. Ook voetverzorging kan de kans op blaren verminderen. Zorg ervoor dat je overmatig eelt verwijderd en je nagels kort houdt. 

WAAROM GRIPSOKKEN - ANTI BLAREN SOKKEN? 

De gripsokken van Fitsockr helpen niet alleen bij een betere krachtoverdracht, maar helpt ook met blaren voorkomen. De gripsokken van Fitsockr bevatten grippads onderaan de zool van de sok. Door deze grippads zal je voet niet gaan schuiven in de schoen. Hierdoor zal er minder wrijving ontstaan en is de kans op blaren minder. Omdat de gripsokken van hoogwaardig kwaliteit is gemaakt kan je voet in de sok ademen. Dit zal ervoor zorgen dat je minder last hebt van vochtige of zweet voeten dat de kans op blaren verkleind.  

Gastblog door: http://effectiefsporten.nl/