Waarom gripsokken tijdens voetbal?

Waarom gripsokken tijdens voetbal?

Herken je het? Blaren tijdens of na het sporten, schuiven van je voet in je sportschoen, last van een pijnlijke achillespees. Deze ongemakken zijn allemaal te voorkomen tijdens het voetballen of sporten.

GRIPSOKKEN VOETBAL, WAAROM?

Herken je het? Blaren tijdens of na het sporten, schuiven van je voet in je sportschoen, last van een pijnlijke achillespees. Deze ongemakken zijn allemaal te voorkomen tijdens het voetballen of sporten. Door de voetbal gripsokken van Fitsockr voorkom je blaren, heb jij een betere krachtoverdracht van jouw voet naar de grond en ben jij sneller op de eerste meters, waardoor jij je tegenstander een stapje voor bent! 

Maar wat zijn voetbal gripsokken nou eigenlijk, wat zijn de voordelen van het dragen van voetbal gripsokken en hoe draag je ze nou eigenlijk? 

WAAROM GRIPSOKKEN VOETBAL? 

Het dragen van gripsokken tijdens voetbal heeft meerdere voordelen. Zo zorgen de gripsokken van Fitsockr ervoor dat jij minder glijdt in je schoenen. Dit komt door dat de gripsokken grippads heeft aan de onderkant van de gripsok. Doordat er minder wrijving in de schoen is zal de kans op blaren afnemen en de krachtsoverdracht toenemen.  

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN VOETBAL GRIPSOKKEN? 

Voetbal gripsokken hebben meerdere voordelen. Zo heeft het dragen van de voetbal gripsokken het voordeel dat je minder last van blaren krijgt tijdens het sporten en de kans op enkelblessures afneemt. Dit heeft te maken met de grippads die zich onderaan de gripsok bevindt. Door de grippads ontstaat er minder beweging en schuiving in de schoen, hierdoor is er minder wrijving tussen je voet en de voetbalschoen.  

Door de compressie die de gripsok biedt tijdens het dragen verminder je de kans op enkelblessures. De compressie  zorgt voor optimale doorbloeding met betere recuperatie en ondersteuning van spieren in de enkels. De gripsok zorgt ervoor dat je enkel niet meer hoeft te compenseren tijdens het schuiven in de schoen, waardoor de enkel meer steun en stabiliteit krijgt. 

HOE DRAAG JE DE GRIPSOKKEN VAN FITSOCKR? 

De gripsokken van Fitsockr zorgen dus voor betere prestaties op en rondom het voetbalveld. Dat is dus ook de reden dat profs, zoals Ryan Gravenberch, Urby Emanuelson en Kjell Scherpen de gripsokken van Fitsockr dragen tijdens hun wedstrijden. Maar hoe draag je de voetbal gripsokken nou eigenlijk? Voor het dragen van de gripsokken zijn er twee manieren. De eerste manier is om de voetbal gripsokken over je voetbalsokken heen te dragen (twee sokken tegelijk te dragen). Als je de sokken op deze manier draagt, zullen de voordelen van de gripsokken wegvallen. Dit is door dat de grippads geen contact meer zullen hebben met je voetbalschoen of met je voet.  

De tweede manier en het meest voorkomende is om je gripsokken te dragen door je voetbalsokken gedeeltelijk af te knippen. Voor het beste resultaat knip je de onderkant van je voetbalsokken af (iets boven je enkel). Door de voetbalsokken net boven je enkel af te knippen kan je je voetbal gripsokken onder de sleeve (af geknipte voetbalsok) aangetrokken worden. Hierdoor zal de grippads contact houden met je voetbalschoen en je voet. Hierdoor behouden de gripsokken hun voordelen. 

Een tip is om sokkenwrap te gebruiken om je gripsokken en voetbalsokken te verbinden. Dit ziet er niet alleen beter uit op het voetbalveld, maar zal de levensduur van de voetbalsok ook bevorderen, omdat deze afgeknipt is. 

Gastblog door https://effectiefsporten.nl/